Το παλαιοβιβλιοπωλειο Ερατώ

Το Παλαιοβιβλιοπωλείο «Ερατώ» βρίσκεται στο Μοναστηράκι, σε έναν πεζόδρομο κοντά στον ηλεκτρικό σταθμό του Θησείου, την οδό Θησείου 9.

 

Χώρος αναφοράς για βιβλιόφιλους και συλλέκτες κάθε ηλικίας, φιλοξενεί όλα αυτά τα χρόνια δεκάδες χιλιάδες τίτλους σπάνιων και δυσεύρετων βιβλίων, πρώτες εκδόσεις, λευκώματα, παλαιούς χάρτες, γκραβούρες, περιοδικά αλλά και πληθώρα τόμων ιστορίας, λογοτεχνίας, τοπικής ιστορίας-λαογραφίας, αρχαίας γραμματείας, πολιτικής θεωρίας, φιλοσοφίας, ψυχολογίας, ποίησης, θεάτρου και καλών τεχνών. Διαθέτει σε προσιτές τιμές βιβλία στην Αγγλική, Γαλλική και Γερμανική γλώσσα, ενώ αναλαμβάνει και την ανεύρεση δυσεύρετων τίτλων της ελληνικής βιβλιογραφίας.

Στους διαδρόμους του παλαιοβιβλιοπωλείου μας συναντιούνται ο άνθρωπος των τεχνών με τον… ντετέκτιβ του αστυνομικού μυθιστορήματος, ο λάτρης του αρχαίου κόσμου με την γοητευτική θεατρόφιλη, ο… θεωρητικός της αυτοβελτίωσης με την ψαγμένη ποιήτρια, νεαροί φοιτητές με έμπειρους και απαιτητικούς συλλέκτες. Μέσα από αυτές τις αντιθέσεις – συνθέσεις, η «Ερατώ» δεν «στεγάζει» απλώς περισσότερα από 70.000 βιβλία, αλλά αναρίθμητους διαφορετικούς κόσμους, οι οποίοι «δραπετεύουν» από τις σελίδες, «σεριανίζουν» στα ράφια και «επικοινωνούν» βιωματικά αναμεταξύ τους.

Από το 1994 που ξεκίνησε τη λειτουργία της μέχρι και σήμερα, η «Ερατώ» εξελίσσεται διαρκώς και βρίσκεται σταθερά στην «πρώτη γραμμή» της καινοτομίας, στοχεύοντας στην ταχύτερη και αποδοτικότερη εξυπηρέτηση των βιβλιόφιλων της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού. Καρπός όλης αυτής της προσπάθειας αποτελεί το ηλεκτρονικό κατάστημα της ιστοσελίδας μας, το οποίο φιλοξενεί σχεδόν 30.000 μοναδικούς τίτλους βιβλίων και εμπλουτίζεται με νέες καταχωρήσεις σε καθημερινή βάση. Τίποτα όμως δεν υποκαθιστά το ίδιο το παλαιοβιβλιοπωλείο, στο οποίο ο σημερινός ιδιοκτήτης του, Νάσος Γκολέμης, καλωσορίζει επτά μέρες την εβδομάδα τους βιβλιόφιλους. Η «Ερατώ» φορτισμένη με εικόνες μιας άλλης εποχής, αποτελεί βιβλιοπωλείο – τοπόσημο για το Μοναστηράκι και συνιστά χώρο αναφοράς για την τέχνη, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία.

Ωράριο λειτουργίας

 

Δευτέρα έως και Πέμπτη: 08:00 – 15:30
Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή: 08:00 – 16:30